{ "title": "Gebelikte Kulak Çınlaması", "image": "https://www.kulak.gen.tr/images/Gebelikte-Kulak-Cinlamasi-81.jpg", "date": "21.01.2024 06:04:51", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "
Gebelikte Kulak Çınlaması, Gebelik dönemi annenin bedeninde yaşanan birtakım hormonal değişimlerin oluştuğu bir dönemdir. Bu sebepten ötürü gebelik döneminde annenin bedeninde birçok etkinin meydana geldiğini söyleyebiliriz. Bunların arasında en sık karşılaşılan sorunlardan bir tanesi olan gebelikte kulak çınlaması sorununun söylemek mümkündür. Bu durum hemen beraberinde meydana gelen burun tıkanması problemini de oluşturmaktadır. Gebelikte kulak çınlaması esnasında meydana gelen hormonal değişimler sebebi ile hasar gören orta kulak bölümü beraberinde çınlama, tıkanma ya da dolgunluk gibi sorunlara neden olur. Özellikle bu sorunun yaşanması beraberinde hastanın rahatsızlığının daha da şiddetlenmesine sebep olacağından hasta sürekli olarak benzer şikâyetler ile hastaneye gelecektir. Gebelikte kulak çınlaması sorununun nedeninin bilinmesi ve yaşanan burun tıkanıklığı sorununun bu duruma olan etkisini bilmek oldukça önemli bir husustur.

Gebelikte Kulak Çınlaması Sebepleri Nelerdir?

Gebelikte kulak çınlaması sorununun en temel nedeninin yaşanan hormonal değişimler olduğunu belirtmiştik. Özellikle gebelikte artan östrojen hormonu sebebi ile burun mukozasında daha fazla damarı oluşmasına neden olur. Bu durum beraberinde hücreler arasında sıvı miktarı artışına neden olur ve ödem oluşmaya başlar. Bunun ile geniz bölgesinde ve burun mukozasında ortaya çıkan ödem bu yerde şişlikler meydana getirir. Bu durum ise östaki borusunun tıkanmasına neden olur. Orta kulakta meydana gelen sıkışmalar havanın daha da azalmasına yol açar. Orta kulakta oluşan olumsuz türdeki bu basınç beraberinde de kulak çınlaması sorununa neden olur. Bu durum yalnızca gebelikte kulak çınlamasına neden olmaz. Aynı zamanda da birtakım işitme kayıplarına ve dolgunluk hissinin oluşmanı sebep olmaktadır.

Gebelikte Kulak Çınlamasına Karşı Yapılacaklar

Gebelik dönemin yaşanan kulak çınlaması sorununa karşı birtakım önlemler almak mümkündür. Bunlardan birisi bol bol su tüketimi ve sakız çiğnenmesidir. Bu her iki durum da gebelikte kulak çınlaması sorununa karşı oldukça etkili yöntemlerdir. Bu her iki basit önlemi uygulamanız halinde gebelik döneminde bile yaşanan kulak çınlaması sorununa karşı önlem almanız söz konusudur. Bunun ile bu bahsetmiş olduğumuz yöntem olumsuz birtakım sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden yaşanan en ufak bir sorunu mutlaka Uzman bir hekime danışmanız gerekmektedir. Gebelikte kulak çınlaması sorununa karşı mutlaka Uzman bir destek alarak bu sorunu çözmeye çalışmamız gerekir. Doktorun bizlere önermiş olduğu ilaçları düzenli bir biçimde almamız gerekmektedir.
" } ] }