{ "title": "Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.kulak.gen.tr/images/Kulak-Agrisina-Ne-Iyi-Gelir-76.jpg", "date": "20.01.2024 10:00:09", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Kulak ağrısına ne iyi gelir, kulak ağrısı daha çok çocuklarla özdeşleştirilmiş bir ağrı olsa da küçük büyük herkes kulak ağrısına maruz kalabilir. Kulak ağrısı özellikle geceleri uykudan uyandıracak nitelikte yaşanabilecek ağrılar arasındadır. Kulak ağrısı farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Kulağın kendisiyle alakalı olabileceği gibi kafa bölgesinde oluşabilecek çeşitli hasarlardan dolayı da ortaya çıkabilir. Kulak ağrısının en önemli nedeni orta kulak ve dış kulakta meydana gelen enfeksiyonlardır. Sinüzit, soğuk algınlığı, kulağa su kaçması, kulağın kirli olması, diş çürükleri ve çene problemleri kulak ağrısı nedenleri arasında sayılabilir. Kulakta şişme, kızarıklık, baş dönmesi, akıntı, ateş, duymada zorluk ağrıyla birlikte yaşanabilecek belirtilerdir.

Kulak ağrısına ne iyi gelir?

Kulak ağrısı için öncelikle kesinlikle bir doktora başvurulmalıdır. Ağrının nedeni saptanarak nedene yönelik tedavi başlatılır ve ağrı giderilebilir. Tıbbi tedavinin yanı sıra evde ağrıyı hafifletmek ve rahatlamak adına bazı doğal yöntemler denenebilir. Bu yöntemler;

Zeytinyağı: Kulak ağrısına hızlı çözüm bulmak isteyenler zeytinyağını deneyebilir. Zeytinyağı uygulaması ağrıda ciddi anlamda rahatlık sağlar. Özellikle enfeksiyona bağlı gelişen ağrılar için etkili bir tedavi yöntemidir. Kulakta meydana gelen uğultuya karşıda iyi gelir. Zeytinyağı kulak içine 1 damla damlatılarak kullanılabilir.

Sarımsak: Kulak ağrısı için eski yıllardan beri kullanılmış ve kullanılmaya devam edilen bir öneridir. Kulakta oluşan enfeksiyonlara bağlı gelişen ağrılar üzerinde etkilidir. Susam yağı ve sarımsak yağı ısıtılıp karıştırıldıktan sonra kulağa bir damla damlatılması yeterli olur.

Soğan: Kulak ağrısına karşı kullanılan bir diğer yöntemdir. Antiseptik özelliği olan soğan tedavide büyük önem oynar. Soğan rendelenip suyu sıkılır. Isıtıldıktan sonra kulağa 1-2 damla damlatılır. Uygulama günde 3 defa tekrarlanabilir.

Zencefil: Kulakta oluşan ağrıyı gidermek adına kullanılabilecek etkili bir tedavi yöntemidir. Doğal bir ağrı kesici olarak kulak ağrısı haricinde de kullanılabilir. Zencefil kaynatılıp elde edilen su kulağa 2 damla olacak şekilde damlatılır.

Fesleğen: Antibakteriyel ve anti-inflamatuar etkisi vardır. Kulak ağrısı için toplumda yaygın şekilde kullanılır. Birkaç tane fesleğen yaprağı sıkılıp suyu çıkarılır ve elde edilen su kulağa bir iki damla damlatılır. Gün içinde iki defa tekrarlanabilir.

Neem: Enfeksiyona bağlı gelişen ağrılara karşı oldukça etkili bitkilerden biridir. Neem yaprağının suyu çıkarılıp kulağa bir iki damla damlatılır. Ayrıca suyuna pamuk batırılıp pamuk kulağa kapatılarak bekletildiğinde de etkili olur.

Çay ağacı yağı: Antiseptik özelliğiyle kulak ağrısına iyi gelen doğal bir tedavi yöntemidir. Ağrıyı ve rahatsızlık hissini giderici etkiye sahiptir. Kulağa damlatılarak kullanılabilir. Tek başına kullanılabileceği gibi zeytinyağıyla karıştırılarak da kullanılabilir.

Nane: Nanenin yaprakları ya da nane yağı kulak ağrısı için kullanılabilir. Taze nane yaprakları kaynatılıp elde edilen su ağrıyan kulağa damlatılabilir. Nane yağı ise ağrıyan kulağın etrafına hafif masaj yapılarak sürülebilir. Nane yağı kulağa kesinlikle damlatılmamalı ve kulağın dışından uygulanmalıdır.

Kulak ağrısına iyi gelen diğer yöntemler

Kulak ağrısını gidermek için çiğneme ve yutma refleksleri devreye sokulabilir. Yapılan egzersizler sayesinde östaki borusu açılarak hava akışı hızlandırılabilir. Bu uygulamalar kulak ağrısına iyi gelir. Kulağa ısı uygulamak da oldukça faydalı olur. Temiz bir havlu ütüyle ısıtılıp kulağa yerleştirilir. Kulak sıcağa maruz kaldığında ağrı hissi oldukça azalır. Kulak ağrıdığı zaman kulağı daha fazla etkileyecek gürültülü ortamlardan uzak durulmalıdır.

Kulak ağrısına ne iyi gelir başlıklı makalemiz içinde sıralamış olduğumuz yöntemler kulak ağrısı için kullanılan etkili yöntemler olsa da mutlaka doktora danışılarak uygulanmasında yarar vardır.
" } ] }