{ "title": "Kulak Çınlaması Nasıl Geçer", "image": "https://www.kulak.gen.tr/images/Kulak-Cinlamasi-Nasil-Gecer-14.jpg", "date": "20.01.2024 02:25:06", "author": "Cevdet Bağıran", "article": [ { "article": "Kulak Çınlaması Nasıl Geçer, Kulak çınlamasına çoğu zaman tanı konamayan, psikolojik durumlardan kaynaklanan kulak çınlaması, kimi zamanda çok ciddi sebeplerden olabilir. Bu nedenden dolayı kulak çınlamasının devam ettiği ve çok rahatsızlık verici durumlar görüldüğü zaman mutlaka bir burun boğaz kulak doktoruna muayene olunmasında fayda vardır. Doktor çeşitli testler yaparak ve röntgen çekerek kulak çınlamasının hangi hastalıktan kaynaklandığını bulacaktır. Muayene sonucu kulak çınlaması iç kulak hasarından kaynaklı bir hastalıktan meydana geliyorsa, tedavisi genelde tam yapılamıyor. Ancak ilaç tedavisi uygulanarak damarlar genişletiliyor ve hücre tahribatının önüne geçiliyor. Bazı rahatsız edici kulak çınlamalarında, kulağa takılan işitme cihazının üzerine takılan, maskeleme denilen bir yöntemle çınlama engellenmektedir.

Çınlama terapisi

Çınlama terapisi uygulanacak hastaya, önce çeşitli testler yapılarak hastaya çınlama hakkında bilgi verilerek terapiye başlanır. Hasta sessiz bir odaya alınarak, çınlamanın önüne geçebilecek arka planda bir müzik veya gürültü duyması sağlanarak hastanın dikkatini o gürültüye vermesi sağlanır. Kulak çınlaması arka planda kaldığından, hasta yavaş, yavaş çınlamadan uzaklaşıyor ve beyin gürültüye odaklanıyor ve çınlama artık hissedilmiyor. Bu terapi hasta iyi olana kadar ara ara devam ediyor. Taki çınlama sesini hissetmeyene kadar.

Kulak çınlaması nasıl geçer
Çeşitli tıp yöntemleri kulak çınlaması tedavisinde kullanılmıştır. Bu yöntemler arasında en çok denenerek tedaviye cevap veren yöntemler yukalarda sıralanan maddelerdir. Uygulamakta yarar vardır.
" } ] }