{ "title": "Kulak Düşmesi", "image": "https://www.kulak.gen.tr/images/Kulak-Dusmesi-65.jpg", "date": "20.01.2024 04:13:52", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "
Kulak Düşmesi, Aşırı soğuğun olduğu durumlarda beslenmeyen bazı damarlar doğrudan dokularına canlı kalmasını önlemektedir. Bu durum beraberinde kişilerde kulak düşmesi sorununa neden olmaktadır. Özellikle de havanın aşırı derecede soğuduğu zamanlarda kulak yapısının daha fazla dayanamayıp hasar gördüğünü söylemek mümkündür. Bu durum beraberinde kulak donması, kulak düşmesi ve işitme kayıpları gibi hasarlara neden olabilir. Aynı durum parmaklar için de geçerlidir. Burada bulunan yapıların aşırı soğuğa karşı direnç uygulamada yaşanan sıkıntıları beraberinde birçok soruna neden olmaktadır. Burada yer alan yapılar zaman içinde işlevini kaybederek dokuların ölmesine yol açar. Bu durumda kulak düşmesi gibi sorunların yaşanmasına neden olur. Soğuk hava koşullarının insanlarda kulak düşmesin riskinin arttıracağına dikkat çekilmektedir.

Kulak düşmesi gibi sorunlar yaşanması bedenin belirli üç bölgesinde çok sık etkilemektedir. Bu üç bölge kulak, eller ve ayak organları olup diğer yapılara oranla daha fazla etkilendiğini söylemek mümkündür. Çünkü bu kısımlarda damar yapıları daha yüzeysel haldedir. Bu sebepten ötürü de dış çevreden gelen aşırı soğuk etkisi damarların daralmasına yol açar. Bu durumda damarların büzüşmesine ve donma dediğimiz olayın yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu tehlikeli durumu önlemek adına mutlaka soğuk havaya karşı önlem almamız gerekmektedir. Zira yaşanabilecek kulak düşmesi sorunu geri döndürülemez bir hal alabilir. Bu soruna karşı erken önlem almak hayati bir önem taşımaktadır.

Kulak düşmesi olayında kulak kepçesinin belirli bir kısmının kaybolması söz konusudur. Bu bahsetmiş olduğumuz bölgeler oldukça hassas olup sıcaklığa karşı da duyarlı bir yapısı vardır. Soğuk ortamda ise organlar yeteri kadar beslenememektedir. Bu durum beraberinde kulak ve çevresinde kabuklanma durumuna neden olmaktadır. Bu durum devam ettiği sürece kulağın belirli bir kısmı yok olmaya başlıyor ve artık kulak düşmesi resmen gerçekleşiyor. Kulak düşmesi olayının aşamaları bu şekilde meydana gelmektedir. Kulak düşmesi olayında kişi hareketsiz kalması halinde bu duruma daha sık rastlaması söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra sporcu kimselerde ise sürekli hareket halinde olması sebebiyle kulak düşmesi durumu aşırı soğuk durumlarda bile görülmez. Zira sporcularda sürekli olarak bir hareket hali söz konusudur.

Kulak düşmesi olayı genellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde çok sık bir şekilde rastlanılmaktadır. Aynı zamanda bu sorunun kişinin yapmış olduğu meslekle de alakası olduğunu belirtebiliriz. Özellikle de sınır bölgelerinde nöbet tutan erlerde bu durum çok sık bir şekilde görülmektedir. Kulak düşmesi yaşayan bir kimseyi ilk olarak sıcak bir ortama almak yanlış olur. Zira bu daha çok zarar verir. Bunun için ılık bir ortamda bulunması daha iyi olacaktır. Ancak bu sayede kulak düşmesi sorununa karşı kısa süreli de olsa önlem alınmış olunur.
" } ] }