{ "title": "Kulak İltihabı Antibiyotik", "image": "https://www.kulak.gen.tr/images/Kulak-Iltihabi-Antibiyotik-96.jpg", "date": "20.01.2024 04:06:11", "author": "kübra kiper", "article": [ { "article": "
Kulak İltihabı Antibiyotik; Kulak vücudumuzun beş duyu organlarından önemli bir duyu organımızdır. Duyu organımız kulak, duymamızı sağlar. Kulak iltihabı daha çok küçük çocuklarda görülür ve oldukça ağrılı bir rahatsızlıktır. Kulak iltihabı daha çok kışın ve ilkbahar aylarında görülen bir hastalıktır. Kulak iltihabı önemli ve ciddiye alınması gereken ihmale gelmeyecek bir sağlık sorunudur. Kulak ağrısı ve iltihabı diğer yakın organlara geçebilen bir hastalık olduğundan dikkate alınmalı ve zamanında müdahale edilmelidir. Kulak iltihabı işitme kayıplarına yol açabileceği gibi dolaylı olarak da bir çocukta öğrenme, anlama ve konuşma gelişiminde de büyük rol oynadığı bilinir. Kulak ve duymanın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek kulak iltihabının da önemini fark ederiz. Kulak ağrısı ve iltihabı çok ağrılı olduğu bilinmektedir dolayısıyla dayanılmayacak şekilde olduğundan, bebek ve çocuklarda huzursuz olup kulaklarını tutması ve sürekli ağlayıp durmadıkları zaman kulağından kaynaklı bir hastalık olduğunu anlarız ve ona göre müdahale etmek gereklidir. Bazen de çocuklar veya bebekler kulağı çekerek ya da tutarak, ateşlenerek ortaya çıkan rahatsızlıkta kulaktaki sorunu anlayabiliriz. Kimi zamanda kulak iltihabı akıntı şeklinde kendini belli eder. Kulak iltihabı tedavisi için çoğunlukla antibiyotik tedavisi görmesi gerekmektedir. Kulağın çok sık şekilde kulak çöpleriyle temizlenmesi kulağın doğal yapısını bozar ve dış kulağın yüzeyini inceltir ve iltihaba neden olabilir.

Kulağa dışarıdan içine gelebilecek her türlü müdahale edildiğinde kulak yoluna zarar vererek kulak iltihaplanmasına sebep olur. Kulaktaki iltihaplanma kimi zaman kulakta işitme kaybına yol açar. Bazen de kulakta sıvı birikimine neden olur. Kulaktaki iltihaplanmayla kulakta basınç hissi, dolgunluk, uğultu ve işitme duyusunun azalması olarak sonuçlanabilir. Kulak iltihabına neden olan etkenlerden kendimizi korumalıyız. Kulak iltihabından kendimizi korunmak için hastalık esnasında kulaklarımızı kesinlikle ıslak kalmasına engel olmalıyız. Deniz, havuz gibi ortamlardan uzak durmamız gereklidir. İltihapla kaplı olan kulağı daha fazla kaşıyıp ovmamamız gerekir. Kulak içerisine yabancı cisimle sokmaktan kaçınmalıyız. Banyodan sonra kulakları hemen kurulamak gerekir ve en önemlisi bir antibiyotik tedavisine başlamak gereklidir.

Kulak iltihabı antibiyotik isimleri; Kulak için, Macrol MR (500 mg), Ofkozin, Ultracef, dnadron, Dksef (500 mg), Amoklovin (1000 mg), Augmentin (1000 mg), Cipro (750 mg), Prefix (250 mg)
" } ] }