{ "title": "Kulak Kiri Nasıl Temizlenir", "image": "https://www.kulak.gen.tr/images/Kulak-Kiri-Nasil-Temizlenir-16.jpg", "date": "22.01.2024 00:50:07", "author": "Anıl Çinkil", "article": [ { "article": "Kulak Kiri Nasıl Temizlenir; Başımızda 7 açık bölge bulunmaktadır. Ağız, burun delikleri, gözler ve kulaklar. Çevre koşulu ile tozlar bu bölgelere daha kolay uğramaktadır. Bedenimizin koruyucu yönleri olması sayesinde gereğinden fazla tozları kapmamaktayızdır. Örneğin kirpikler, burun kılları, tükürük. Kulaklara gelen toz ve davetsiz misafirlerin (Sinek, karınca) kulaktaki acı sıvı bu canlıları öldürmektedir. Vücudumuzun denge kaynağı olan kulaklar yanlış bakım sayesinde ciddi zararlar almaktadır. Yaygın olan kulak çöplerini artık kullanmamakta fayda var. Kulak temizliği için kullanılan çöpler, temizlikten çok kirlerin zara kadar ulaşmasını ve orada birikmesini sağlamaktadır. İşitme sorunları, kulak ağrıları, nadiren de kanamalar görülebilmektedir. Asıl tavsiye edilen kulak temizliği ise banyo sonrası yumuşayan kirin pamuk ile temizlenmelidir. Veya banyo arası küçük parmaklarla kulaç içi temizlenebilmektedir. Kulaç çöpünü asıl kulak kepçesini temizlemek açısından kullanılması gerekmektedir. Yılda 2 kere kişinin isteğiyle doktor tarafından uygun şartlar altında temizlenmektedir.

Kulak Kiri Temizlemenin Doğal Yöntemleri Nelerdir?

Kulak kirleri için birçok doğal çözüm yolları bulunmaktadır. Bu çok yaygın değil ama yine de istenmeyen durumları ortadan kaldırabilmeniz için doğanın bize sunduğu en iyi sırları ve metotları sunalım.

Antiseptik Bitki Çayı; En iyi çeşidi papatya çayıdır. Bir çorba kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğini bir bardak kaynar suya koyduktan sonra çayı on beş dakikalığına beklemeye bırakılır, bunu yaparken bitkinin gerekli olan yağlarını kaybetmemek için kapağını kapatılmalıdır. Daha sonra ise çayı süzülüp kalan sıvıyla kulaklarınızı yıkayınız.

Munver Ağacı Dutu ve Lopelya Çayı; bu yöntem işlemi üşütmeye bağlı durumlar için geçerli şiddetle tavsiye edilmektedir. Çayı yapmadan önce iki çiçek de hava ve ışık geçirmeyen bir kapta tutulmalı. Sonra, bitkileri kaynar suya koyulur ve on yedi dakika beklemeye bırakın. Bu çaydan günde 4 bardak içmeye dikkat edin (Tok karnına).

Zeytinyağı; Basit bir metottur. Zeytinyağını ılık bir hale gelen kadar ısıtılır. Daha sonra, kulak kirini yumuşatmak için damla damla kulağa dökülür. Bu tedavi iki üç günü alabilir. Kulak kirleri kulak kanal bölgesinden doğal bir şekilde yok olacaktır.

Kirpi Otu Çayı; Eğer bir iltihaplanma görünüyor ise bunu uygulamanın faydalı olacağını söylemeliyim çünkü kirpi otu doğal antibiyotik bir özelliklere sahip bitki türüdür. Çayı hazırlama işlemi yukarıda anlatılanlarla aynı olarak uygulanmalıdır. Günde üç ila dört bardak arası içilmelidir.

Sonuç olarak kulak kirinin vücudumuzda doğal olarak oluşturduğunu bilmeliyiz bu kulağımızın savunma mekanizmasını oluştur maktadır bu durun mu unutmamalıyız. Ancak Kulak kanalında oluşa bilecek sorunları engellemek için ayda bir kere kulaklarımızı temizletmemiz önerilmektedir. Çok yaygın kulak bölgenize yani kulak kanalınıza kulak temizleyici gibi çöpler sokmamaya özen göstermeliyiz çünkü onlar kulak temizliğinden daha çok kulak kirlerini kulağın içine doğru itmektedir bu da kulak zarınız tehlikeye sokmaktadır.
" } ] }