{ "title": "Kulak Kurdu", "image": "https://www.kulak.gen.tr/images/Kulak-Kurdu-14.jpg", "date": "21.01.2024 14:10:37", "author": "Kübra Akgüneş", "article": [ { "article": "Kulak kurdu, yani halk arasında diğer adıyla bilinen yüz kurdu yüzde siyah nokta gibi gözükerek başlar. Kulak kurdu genel olarak siyah nokta olarak gözükür fakat ilerlediğinde ciddi bir deri hastalığına dönüşür. Kulak kurdu kişi tarafından dış görünüş olarak hoşa gitmeyen ve etraftaki kişiler tarafından fark edilebilen bir durumdur. Bu yüzden kulak kurdu olan kişiler kendini saklamaya çalışır. Cilt hastalıkları herkesin başına gelebilecek bir durum olduğundan utanmaya gerek yoktur. Cilt kişinin elbisesi niteliğindedir. Bu yüzden cildimizi her şeyden önce tutmalı ve korumalıyız.

Kulak Kurdu Neden Oluşur?

Kulak kurdu çoğunlukla ergenlik zamanında oluşan bir cilt hastalığıdır. Kulak kurdu nadir de olsa ileri yaşlarda da meydana gelebilir. Vücuttaki özellikle de yüz ve yüz çevresindeki yağ oranının fazla olmasından kaynaklanır. Oluşumunu engellemek için kişinin gelişim evrelerinde beslenmesine dikkat etmek, yüz ve cilt temizliğine dikkat ederek vücudun yağ dengesini koruması en önemli tedavi yöntemidir.

Kulak Kurdu Hastalığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kulak kurdu hastalığı olan kişiler veya kulak kurdu oluşumunu engellemek isteyen kişiler yüzünü gündüz ve gece olmak üzere günde en az 2 kez doğal sabunla yıkamalılar. Doğal sabun yüz yıkama için en uygun olan yöntemdir. Doğal sabun yerine yüz yıkama jeli kullanılabilir. Fakat bu yöntem ikinci plandadır.

Kulak Kurdu Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Kulak kurdu siyah nokta olarak yüzün yanak ve burun bölgelerinde belirir. Bazen ucu beyaz bazen de siyah olarak beliren kulak kurdu hastalığı küçükse sıkılabilir fakat büyüdüğünde ileri durumlarda sıkılması son derece tehlikelidir. Kulak kurdundan şüpheleniyorsanız hemen doktora başvurmalısınız. Kulak kurdunun içinden akan sıvı yüzdeki başka bölgeye değdiği zaman bulaşıcı etki gösterebilir. Kulak kurdu bulunan kişiler bu hastalığın yayılmaması için gözeneklerinin tıkanmamasına özen göstermelidir.

Kulak Kurdu Hastalığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kulak kurdu hastalığı doğal kürler ve tıbbi yöntemlerle tedavi edilebilir. Fakat hastalığınız ilerlemişse ve yüzünüze yayılmışsa tıbbi yönteme başvurulmalıdır. Tıbbi ve kalıcı yöntem olarak lazer tedavisi kulak kurdu olan kişilere uygulanmaktadır. Boyutuna göre cilt uzmanları tarafından tedavi yöntemi belirlenir. Kulak kurdu olan kişiler kıyafetlerini ve nevresim setlerini sık sık değiştirmelidir. Eczanede veya aktarlarda satılan kimyasal içeriği olamayan doğal kremler alarak hastalıklı bölgeye uygulayabilir.

" } ] }