{ "title": "Kulak Mantarı Bitkisel Çözüm", "image": "https://www.kulak.gen.tr/images/Kulak-Mantari-Bitkisel-Cozum-74.png", "date": "19.01.2024 12:47:46", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Kulak mantarı bitkisel çözüm, kulak mantarı çeşitli mantarların sebep olduğu bir kulak enfeksiyonudur. Kulak mantarı genellikle kulağın dış kısmını etkileyen bir enfeksiyondur. Genellikle bu rahatsızlığa Aspergillus veya Candida gibi mantarlar sebep olur. Bu mantarların çoğu etrafımızda veya çevremizde bulunur. Bu mantarlar kolaylıkla insanlara temas edebilirler. Herkes kulak mantarı olmaz. Enfeksiyona karşı hassas olan, bağışıklık sistemi zayıf olan ve diyabetle mücadele eden kişiler kolayca kulak mantarı kapabilirler. Kulak mantarının en yaygın nedenleri, kirli sular, tropikal iklim, uzun süreli tropikal antibakteriyel maddeler kullanmak, kulak kanalında görülen sakatlıklar, kulağı temizlemek için kulak içine sokulan maddeler ve özellikle yaz aylarında fazla yüzme ve sık duş alınmasıdır. Kulak mantarında kulak ağrısı, kulakta şişme, kulakta kaşıntı, kulak yolunun tıkanması, kulaktan siyah, beyaz ya da sarı sıvı akışı, dış kulak yolunun daralması ve kızarması gibi belirtiler görülmektedir. Doktorun uyguladığı tedavinin yanında bitkisel tedavi yöntemleri de bulunmaktadır.

Kulak mantarı tedavisinde ilk yapılması gereken kulağı temizlemektir. Bunu kulak temizleme çubuğu veya küçük bir bez parçasıyla yapılabilir. Mantar enfeksiyonları tedavisinde kulak kuru tutulmalıdır. Mantar enfeksiyonu sırasında kulak kanalına su kaçırılmamalı ve yüzülmemelidir. Bunun yanında saç spreyleri de kulağa gelme ihtimaline karşı kullanılmamalıdır. Tedavide doktorun verdiği asit içeren damlalar antibiyotik etkisi yaratır. Buda kulak dışı bakteri ve mantar enfeksiyonları için oldukça etkilidir.

Kulak mantarında bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

Sirke ve alkol: Mantarlar genellikle nemli kulak kanalında çoğalırlar. Alkol uygulaması kulaktaki nemi alır, kulağı kurutur ve deriyi dezenfekte eder. Sirkede bulunan asit de mantarın büyümesini engeller. Alkol ve sirkeden eşit miktarda alınarak hazırlanan solüsyon, başlangıç aşamasında olan kulak mantarına fayda sağlamaktadır.

Sarımsak: Sarımsak antifungal, antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip olan etkili bir bitkidir. Kulak mantarında kullanmak için sarımsağı ezin ve üzerine birkaç damla lavanta yağı, karanfil yağı veya keklik otu yağı damlatın ve 2 saat bekleyin. Sonrasında bu yağı şırıngaya alarak birkaç damla kulağınıza damlatın. Bunu günde 3-4 defa uygulayabilirsiniz. Bu işlem kulak mantarının ölmesine ve ağrının dinmesini sağlayacaktır.

Çay çiçeği yağı: Sarımsakla yapılan uygulamayı çay çiçeği yağı kullanarak da yapılabilir. Sarımsakta bütün özellikler çay çiçeği yağında da bulunmaktadır. Ancak bir tür alerjiniz var ise kullanmayınız. Çay çiçeğindeki bazı bileşenler bu alerjiler için yan etki gösterebilir. Böyle durumlarda kullanmayınız.
" } ] }