{ "title": "Sol Kulak Çınlaması", "image": "https://www.kulak.gen.tr/images/sol-kulak-cinlamasi.jpg", "date": "19.01.2024 23:46:00", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Sol Kulak Çınlaması, Kulak çınlaması günümüzde en sık rastlanan ve sürekli görülebilen ya da geçici olabilen kişiyi rahatsız eden bir durum olmaktadır. Fakat günümüzde batıl inanç olan kulak çınlamasının nedeni ise birinin kendisini konuştuğu denilerek bilinmektedir. Fakat kulak çınlaması bazen kötü bir durumun habercisi de olabilmektedir. Günümüzde birçok kişi bazı zaman zil sesi duymaktan, tıslamadan, kükreme sesi duymaktan, çınlama ya da kulağında uğultu sesi hissetmekten şikâyetçi olmaktadır. Kulakta çınlama meydana gelmesi çoğu zaman su sesi duymak, havanın esmesi ya da müzik sesi duyuyormuş gibi hissetmenize sebep olmaktadır. Eğer ses biraz süre devam ediyor ise daha çok can sıkıcı ve rahatsız edici bir hal alarak şikâyet edilen bir durum olmaktadır. Bu durum genellikle çevrenizdeki kişilerin duyamadığı sesler yani sadece sizin duyduğunuz kulak çınlaması denen durumdur ve uzun sürdüğü zaman kişiyi rahatsız etmektedir. Fakat çınlama sürekli olarak devam edebilir ya da ara sıra olabilir ama bu bazen sizin nefes alışınız veya kalp atışınızla tempolu olabilmektedir. Çınlama sol kulakta da olabilir veya her iki kulağı da etkilemektedir. Kişiler 40 yaşından sonra kulak çınlamasına daha duyarlı hale gelmektedir ve yaşlıları daha çok huzursuzluk etmektedir.

Sol kulak çınlaması genellikle az yaşansa da nedeni hala tıp dilinde bilinmemektedir. Çünkü kulak çınlaması genellikle çift olarak yaşanmaktadır tek taraflı kulak çınlaması hala bilinmeyip teşhisi konulamamaktadır. Ancak tek sol kulak çınlaması kesin problemler bulunmaktadır ki kulakta duyulan seslere sebep oluyor. Çok kalabalık çevrede yaşamakta sol kulak çınlamalarının başlıca sebeplerinden biri olmaktadır. Sol kulak kan damarlarının sorunlu olmasından kaynaklanan çınlama oluşabilir ya da duş sonrası tıkanmış olan kulak açıldığında oluşan çınlama durumu gerçekleşmektedir. Düzenli olarak yüksek sese maruz kalan kişilerde, mesela motor sesi veya ağır ekipmanlarla çalışan kişilerde işitme problemleri veya sol kulak çınlaması ortaya çıkabilmektedir. Kan damarı düzensizliği de aniden sol kulak çınlamalarına sebep olabilmektedir. Bir de başka hastalık yüzünden kullanılan ilaçları kullandıkça sol kulak çınlamalarının artışı olur. İlaç bırakılması ile sol kulak çınlaması da son bulabilmektedir.

Sol kulak çınlaması eğer kulak tıkanıklığında dolayı değil ise ve çınlama meydana geliyor ise bu sürekli ise Uzman bir doktor tarafından kontrol olunması gerekmektedir. Sol kulak çınlamasıyla baş etmek zordur fakat bunu baş etmek de sizin elinizde olmaktadır. Örneğin birkaçı şöyledir:
Sol kulak çınlaması olarak kulaktan gelen ses genellikle yere eğilip kalkılırken basınçla birlikte oluşabilir. Sol kulak sürekli bir şekilde çınlamaya devam ederse acil bir durumda Uzman bir doktor tarafından muayene olunmalıdır. Sürekli ve her zaman olmasa da kulak çınlaması ikisi birden olmaktadır fakat tek olursa kötü durumlar ilerleyebilir.
" } ] }